Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Wat begint in het donker zal daar blijven...

Debby 01 maart 2026
Wat begint als een routineoproep neemt een onverwachte wending wanneer inspecteur Erika Foster ter plaatse arriveert en het lichaam van een vrouw in een leeg appartement aantreft. Al het DNA-bewijs lijkt vakkundig weggepoetst. Wanneer forensisch onderzoekers cocaïneresten op het ingestorte plafond vinden, leiden de sporen haar naar een mysterieuze pakketkluis. De eigenaar van de kluis blijkt niemand minder te zijn dan Jerome Goodman, de drugsdealer die tien jaar geleden Erika’s man Mark vermoordde.

Schaduwzijde is het 9de deel in de Erika Foster-reeks. Erika wordt in dit deel geconfronteerd met haar verleden waar ze haar man verloor bij een mislukte drugsinval. Niemand wil haar in eerste instantie geloven als ze de Kieron Bagshaw arresteert waarvan ze meent dat hij Jerome Goodman is. Haar baas zet haar na dit incident op non-actief, maar Erika wil de zaak niet zomaar opgeven en start een persoonlijk onderzoek naar Kieron aka Jerome Goodman. Wanneer de man opeens verdwijnt, is het voor Erika duidelijk dat ze op het juiste spoor zit. Ook haar collega’s Moss en Peterson geloven haar beweringen en helpen haar in haar zoektocht naar Jerome Goodman. En hoe dieper ze graven, hoe dichter ze bij de waarheid komen en dit blijkt niet goed uit te draaien voor één van Erika’s collega’s.

Wederom schreef Robert een spannende politiethriller rond Erika en haar entourage. Hij houdt vast aan zijn stijl van korte hoofdstukken waardoor je als lezer vlug door zijn boeken vliegt. In dit verhaal draait het vooral om Erika en haar persoonlijke trauma’s uit het verleden, daarom is het aan te raden om de reeks in volgorde af te werken. In schaduwzijde werkt hij met 2 verhaallijnen door elkaar. In eerste instantie hebben we de moord op een onbekende vrouw, maar deze moord lijkt al snel verweven te zijn met de mislukte drugsinval uit Erika haar verleden. Robert beschrijft in flashbacks de mislukte inval en zo blijven we als lezer mee in het verhaal die ze in het heden afspeelt. De boeken van Bryndza blijven voor mij meevallers. Ik kijk alvast uit naar het volgende deel.

Meer recensies van Debby