Deel 5 in een fantastische serie rond Kate Marshall

Debby 12 januari 2026
Toen Janey Macklin in 1988 verdween in een louche buurt in Londen werd na een vluchtig onderzoek haar zaak geseponeerd. Er was immers geen lichaam en er waren geen getuigen. Nu, dertig jaar later, is privédetective Kate Marshall door een true crime-podcast benaderd met de intrigerende vraag: wat als Janey vermoord was door Peter Conway, de beruchte Nine Elms-kannibaal? Het kan het lucratiefste klus uit Kates carrière worden, maar tegen welke prijs? Ze moet een smerig, ingewikkeld verleden opdiepen dat ze liever zou vergeten.

Wanneer Kate en Tristan worden gecontacteerd door een bureau die een true-crime podcast wil opnemen over een cold-case van 30 jaar geleden, twijfelen ze geen moment. Het aanbod komt op het juiste moment want de inkomsten zijn broodnodig. Ze moeten daarvoor wel naar Londen, maar dat nemen ze er graag bij. Na een week wroeten, komt er al heel wat naar boven drijven waardoor Kate en Tristan merken dat het onderzoek meer betreft dan enkel het zoeken naar een moordenaar van Janey. Peter Conway komt terug ter sprake waardoor het voor Kate zelfs heel persoonlijk wordt. Ook blijken de mensen van het bureau niet helemaal eerlijk te zijn.

Dwaalspoor is het vijfde boek in de reeks rond Kate en Tristan. Robert slaagt er in om beide personages heel veel diepgang te geven waardoor je het gevoel krijgt ze echt te kennen. Het verhaal wordt heel zorgvuldig opgebouwd rond hun verleden en de zaak waar ze aan werken, oa door de betrokkenheid van Peter Conway in het verhaal. Sterkte van het verhaal is ook dat Robert schrijft in korte hoofdstukken en dat de spanning langzaam wordt opgebouwd waardoor je altijd “nog één hoofdstuk” wilt lezen en opeens tientallen pagina’s ver bent. Het plot is dan misschien niet heel verrassend, vooral omdat Robert doorheen het verhaal heel veel tips laat vallen. Ik had vrij snel door hoe de vork aan de steel zat, maar het waarom en hoe het gebeurde zorgt wel voor de nodige spanning.

Het is zeker een aanrader om deze reeks te lezen! En zoals ik al eerder opmerkte bij andere reeksen. Doe het zeker in volgorde.

Meer recensies van Debby