Als moorden een kunst wordt…
Om een seriemoordenaar op te sporen wiens jachtterrein geen grenzen kent, bundelen de rechercheurs hun krachten met de FBI. Deze psychopaat houdt van zijn ‘werk’, want moorden betekent voor hem veel meer dan alleen doden. Hij beschouwt het als een kunstvorm en nodigt iedereen uit om zijn meesterwerk te bekijken…
Hunter en Garcia worden opgeroepen om een moord op een jonge vrouw die als model werkt te onderzoeken. Nog voor ze de plaats delict betreden, krijgen ze te horen dat een van de meeste gruwelijke moorden is die de agent ter plaatse reeds heeft meegemaakt. En dit is niet gelogen wanner beide rechercheurs de slaapkamer betreden. Het slachtoffer is compleet gevild en ontdaan van handen en voeten. Ook is de kamer compleet gecovered door haar eigen bloed. Al snel blijkt dat dit niet de eerste moord was van deze moordenaar. Zijn handtekening komt terug bij andere moorden verspreid over Amerika. Daardoor wordt de FBI betrokken bij deze zaak, wat voor Hunter en Garcia het niet altijd gemakkelijk maakt. De FBI rekent op de expertise van Hunter om deze koelbloedige moordenaar op te sporen, want die blijkt al snel een spelletje met hen te spelen.
Chris deed het terug. De moorden zijn gruwelijk en niet voor gevoelige zielen. Hij slaagt er ook terug in om het psychologische aspect mooi te beschrijven, je merkt hier dat Carter met zijn verleden als profiler heel veel ervaring heeft in deze absurde wereld.
De manier waarop hij Hunter neerzet is ook zeer intrigerend. Als ik het verhaal lees dan zie ik Hunter als een zeer mannelijke sexy man. Iemand waarop ik zou verliefd kunnen worden en dat is nu net de sterkte van het hele verhaal. Je gaat volledig op in het boek, het is net of je er zelf midden in zit. De spanning zit er ook vanaf het begin in en je blijft lezen want je zal en je moet weten wie er achter deze moorden zit en het waarom hij het doet. Op geen enkel moment zijn er aanwijzingen, dus je blijft tot het einde van het verhaal in spanning. En wederom is dit een mind-blowing einde… Vooral omdat dit ook wel een open einde is. Ik kijk dus alvast reikhalzend uit naar deel 10 De kamergenoot.