Jullie zoon was niet de eerste, maar hij is evenmin de laatste...
Door een tragisch ongeluk komt de negentienjarige zoon van de premier om het leven. Niet veel later ontvangt de premier een bericht: Jullie zoon was niet de eerste, maar hij is evenmin de laatste. Rechercheurs Roy en Sophia worden ingeschakeld. Hun onderzoek krijgt een onverwachte wending wanneer jongemannen overlijden die een nauwe band hadden met de zoon van de premier. De sleutel tot de ontknoping van de zaak lijkt in het verleden te liggen. Een verleden dat haar geheimen niet graag prijsgeeft.
Kansloos is niet het eerste boek van Petra, wel het 6de, maar het is het eerste boek dat ik lees van haar. Ik leerde Petra vorig jaar kennen op de Thrilleravond in de Standaardboekhandel van Deinze. De manier waarop ze over haar boek vertelde, heeft me toen doen beslissen om Kansloos te kopen en te laten signeren. Tot mijn grote scha en schande heb ik het boek een tijdje op mijn TBR-karretje laten liggen tot ik een weekje terug besloot om het te gaan lezen. En nu vraag ik mij af waarom ik het boek zo lang liet liggen. Je zit onmiddellijk in het verhaal met de dood van Noa, de zoon van de premier. Is het een ongelukkig ongeval of toch niet. Hoe verder in het verhaal, hoe duidelijker het wordt dat het toch niet zo maar een ongeval bleek te zijn. Zeker wanneer er nog jongeren de dood vinden. De spanning gaat alle kanten op. Zo komen er verschillende personen in beeld die misschien meer te maken hebben met het hele gebeuren.
Ondertussen lees je ook het persoonlijk verhaal van Roy, die zijn vrouw verloor in het kraambed. Deze verhaallijn heeft op zich niets te maken met het hele gebeuren rond de moord/zelfmoord van de jongeren, maar het geeft het boek wel een extra twist. Ook in het verhaal van Roy gebeuren er dingen die de spanning opdrijven. Zo eindigt het verhaal echt wel met een twist die ik echt niet zag aankomen.
Het enige minpuntje dat ik zou kunnen bedenken, is dat Petra met hoofdstukken werkt die naar mijn mening vrij lang zijn (ik ben namelijk zo’n brein die wil verder lezen tot het volgende hoofdstuk). Maar dit lost ze op door in de hoofdstukken de veranderen van standpunten tussen de verschillende personages. Dus eigenlijk is het geen minpunt. Conclusie, Petra schreef een zeer goeie thriller en ik heb al de 5 andere boeken ook op mijn lijstje gezet.