Wanneer liefde verandert in obsessie…

Debby 21 januari 2026
Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang. En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd?

Alleen was het debuutroman van Barbara, maar werd vorig jaar opnieuw uitgegeven. In het verhaal volgen we Julie, een studente geneeskunde, die ongepland zwanger wordt. Ondanks dat de relatie met de vader was afgesprongen besluit Julie de zwangerschap niet af te breken, en dit lijdt tot een hereniging met Tom haar ex-vriend. Dit blijkt een goede beslissing te zijn, want Julie is echt wel gelukkig in haar huidige situatie. Toch blijkt er iemand haar dit geluk niet te gunnen. Ze krijgt te maken met vandalisme, iemand die beledigingen naar haar roept, mysterieuze telefoontjes,…

Het verhaal is gebaseerd op een ervaring die Barbara zelf in haar jonge jaren meemaakte, maar ergens halverwege het verhaal wordt het verhaal toch volledig fictief. Bij Barbara liep alles goed af, maar bij Julie is dit niet helemaal het geval. Het boek is geschreven in vlotte hoofdstukken, de ene keer vanuit het standpunt van Julie, dan weer uit dat van Tom en ook Oscar krijgt zijn hoofdstukken. De hoofdstukken starten met de jeugdjaren van zowel Julie als Oscar en zo krijg je een goed beeld op de relatie tussen de twee. Naarmate de hoofdstukken vorderen, komen we meer in het heden terecht. Er zit voldoende spanning in het verhaal om je leesdrang aan te wakkeren. Zoals ik reeds aangaf schrijft Barbara in een zeer vlotte stijl, waardoor ik het verhaal uitlas op een weekend. Aanrader als je op zoek bent naar een leuke vlaamse auteur met een vlotte schrijfstijl en voldoende spanning. Er is trouwens een vervolg op dit verhaal “Koud”, dit staat nog op mijn leeslijstje. Roadtrip naar nergens las ik reeds en is zeker ook de moeite.

Meer recensies van Debby