Zoals de achterflap van het boek, (zie inleiding), al doet vermoeden hebben we hier te maken met een zeer enthousiaste auteur. Met een prettige, duidelijke en humorvolle pen weet Marieke Douwes-Fransz een interessant verhaal te willen vertellen. Ze gaat daar moeilijke onderwerpen niet bij uit de weg en weet de personages respectvol en met liefde neer te zetten. Er is elke keer wel een twist in het verhaal waardoor wegleggen niet of nauwelijks mogelijk is.
Er is echter wel een kleine kanttekening bij al dit enthousiasme, want de schrijfster laat wel heel veel personages opdraven waardoor de draad van het verhaal hier en daar loslaat. Ook stapt ze wat al te gemakkelijk over pittige situaties heen waardoor het wat te luchtig blijft voor de onderwerpen die ze aanhaalt.
Het is relatief een dun boek en het had helemaal niet erg geweest als het twee keer zo dik had geworden. Dan had er alle tijd en aandacht geweest voor het uitdiepen van de karakters en de perikelen waarin ze terecht komen. En dan vooral ook voor het beschrijven van de emoties die daaraan verbonden zijn.
Aan de schrijfstijl en het talent van de auteur ligt het niet want met deze schrijfstijl, waarin liefde voor mensen centraal staat, zou een hele serie boeken door elke lezer verslonden worden. Ik kijk nu al uit naar het volgende boek

Reacties op: Had twee keer zo dik gemogen, of een serie!

24
Klavers, Edelweiss & Sachertorte - Marieke Douwes-Fransz
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken