Advertentie

In dit boek lezen we over Amari. Amari is een jong meisje die niet op de meest gewilde plek woont. Daarnaast is haar broer verdwenen. Haar leven gaat dus helaas niet altijd over roosjes.

Amari is er echter van overtuigd dat haar broer nog leeft en wilt eigenlijk niets liever dan op onderzoek uit gaan. Maar waar start je dan?

Op een dag krijgt ze een koffer, welke haar broer voor haar heeft achtergelaten. Daar start Amari's nieuwe leven en krijgt ze weer meer hoop op het vinden van haar broer. In de koffer zit namelijk een uitnodiging voor een test bij het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken.

Met moed en spanning begint Amari aan de opleiding op het Bureau voor Bovennatuurlijke Zaken. Ze leert nieuwe mensen kennen en went vrij snel in deze 'nieuwe' wereld. Ze leert ook een hele hoop. Algauw heeft ze een goede vriendin en samen starten ze een onderzoek naar waar haar broer kan zijn.

Dit onderzoek blijkt echter lastig en er komt van alles op haar pad wat haar tegenwerkt. Ze blijkt bijvoorbeeld te beschikken over illegale magie, waardoor iedereen een hekel aan haar heeft. Zal ze zich hiermee weten te redden en haar broer terugvinden?

--

Het eerste waar ik aan denk, wanneer ik aan "Amari en de nachtwachters" denk, is spanning en magie, véél magie! Ik heb dan ook enorm genoten van de wereld die gecreëerd is en de magie die zich in dit verhaal afspeelt.

Amari is een prachtig omschreven personage en heerlijk om over te lezen. Al snel voelde ik een band met haar en wilde ik graag weten hoe ze met alles om zou gaan. De manier waarop vriendschappen gesloten worden en waarop ze langzaam maar zeker vertrouwd wordt in de bovennatuurlijke wereld is erg mooi omschreven en maakt het verhaal ook zeker interessant. De spanning die er daarnaast in wordt gebracht maakt het voor mij ook echt een pageturner.

Een aantal zaken vond ik wel wat voorspellend waardoor ik door de plottwist ook niet heel geschokt was. Echter vond ik het verhaal heerlijk om te lezen en ben ik ook erg benieuwd naar toekomstig werk van deze auteur.

Dit boek is dan ook zeker aan te raden voor iedereen die het heerlijk vind om te lezen over magie, bovennatuurlijke werelden en spanning.

Oh en ik kan natuurlijk niet wachten tot ik het boek in hardcover in mijn eigen boekenkast mag verwelkomen...

Reacties op: Magisch en spannend

21
Amari en de Nachtwachters - B.B. Alston
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners