Goed verhaal

Demi Stein Demi Stein
3 mrt 2020

In dit verhaal volgen we Cat Barahal. Ze leeft bij haar oom en tante omdat haar ouders zijn overleden. Haar nichtje Bee Barahal is haar beste vriendin. Ze kennen al elkaars geheimen en gaan ook samen naar school toe.

Op een dag staat er ineens een koude magiër voor hun huis. Er is een contract waarbij afgesproken is dat de koude magiër met de oudste Barahal dochter zal gaan trouwen. Cat word meegegeven en weet niet wat haar overkomt.

Onderweg maakt ze met haar man, die ze helemaal niet kent, van alles mee. Ze moeten vluchten, vechten maar vooral ook aan elkaar wennen. Cat is boos en begrijpt niet wat er gebeurd. Uiteindelijk komt ze er dan ook nog eens achter dat haar familie, niet haar familie is...

Koste wat het kost zal ze Bee gaan redden én te weten komen waar zij vandaan komt. Ze bewandeld een pad waarin ze veel mensen/wezens ontmoet en waarin ze veel mee maakt. Maar komt het uiteindelijk goed?

Dat Cat veel mee maakt in dit boek, staat vast. Het is dan ook zeker niet saai om te lezen, want telkens gebeurd er wel weer wat spannends of mysterieus (of zelfs hartverwarmends!).

Echter was het verhaal voor mij wat te langdradig. Ook vond ik de schrijfstijl niet heel prettig waardoor ik voor mijn doen maar traag door dit boek heen kwam. Het duurde ook even voor ik in het verhaal zat.

Erg jammer, want het verhaal op zichzelf is érg spannend. Kate Elliot heeft een magische wereld geschreven, een wereld die ik zelf nooit zou kunnen bedenken. De actie en magie die er in voorkomt zijn ook ontzettend goed, het verhaal leeft echt. Ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg.

De relaties onderling vind ik niet geweldig, maar ook niet slecht. Cat krijgt bepaalde gevoelens die ik niet begrijp, terwijl ze aan de andere kant boos is op waar ze in mijn ogen juist vergevingsgezind zou kunnen zijn.

Meer recensies van Demi Stein