Advertentie

Neve is een druk bezet persoon. Ze is een hard werkende moeder en houdt min of meer het gezin recht. Ze houdt van haar man. Samen hebben ze hun dochter, een probleemkind, geholpen maar Neve vlucht in een verhouding met haar baas. De problemen beginnen wanneer ze gevraagd wordt om haar minnaar te ontmoeten in zijn flat en ze hem vermoord op de grond terugvindt.

Zoals altijd bij Nicci French is dit boek vlot geschreven. Het leest goed door en je wil voornamelijk weten wat er verder zal gebeuren. De structuur van de plot is goed gevonden maar was naar mijn mening te gedetailleerd uitgewerkt.

De karakters werden goed naar voor gebracht. Zowel de vrienden van Neve, haar man en zeker haar dochter kon je zo aanvoelen. Ook het karakter van de inspecteur was heel goed getypeerd.

Er heerste in dit verhaal precies een ware chaos. Neve liep van hot naar her. Ze sliep niet meer, ze was overdonderd, ze gedroeg zich vreemd, de inspecteur was precies een 'Colombo', hij kwam ten pas en ten onpas aangebeld ten huize Neve. De dochter was misschien ook te nadrukkelijk verweven in het hele verhaal en zo begon het geheel uiteindelijk allemaal een beetje ongeloofwaardig te klinken.

Enkele fragmenten die erbij waren verteld (bijboorbeeld met Sarah) gaven het verhaal een nieuwe wending maar werden achteraf niet meer uitgediept. Nadat de schuldige werd gevonden volgden nog een tweetal hoofdstukken die in een film wel mooi zouden kunnen verwerkt worden.

De grote lijnen van het verhaal zaten goed in elkaar maar het verhaal had zoveel beter kunnen zijn zonder de soms ongeloofwaardige wendingen die het nam. Maar misschien was dit nu juist de bedoeling van de auteurs? Hoe gedraagt een doorsnee werkende en eerlijke huismoeder zich als ze haar minnaar vermoord terugvindt?

Reacties op: Een nogal chaotisch en soms ongeloofwaardig geheel

1109
Huis vol leugens - Nicci French
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker