De verborgen kerstbibliotheek

DeniseM 21 november 2025
3.5 sterren

Mirren heeft de titel ‘boekenspeurder’ op haar naam staan, nadat ze bij haar oudtante op zolder een boek van onschatbare waarde had gevonden. Nu, een paar dagen voor kerst, wordt ze door Jamie ingehuurd om in zijn vervallen kasteel een boek op te sporen. Er zou een zeldzaam exemplaar zijn dat het hele landgoed van de ondergang kan redden, als ze het weten te vinden. Wanneer Mirren onderweg is naar het kasteel, komt ze haar rivaal Theo tegen, wat nooit op toeval kan berusten. Mirren en Theo zijn namelijk samen ingehuurd om naar het boek te zoeken. Eenmaal bij het kasteel breekt er een sneeuwstorm los en raken ze ingesloten. Samen gaan ze op zoek naar de aanwijzingen van Jamies grootvader, in de hoop het boek te vinden tussen alle geheimen die het kasteel bevat.

In De verborgen kerstbibliotheek kun je je helemaal laten meevoeren in de kerstvibe. Ik zat meteen goed in het verhaal. De vlotte en ‘cozy’ schrijfstijl van Colgan draagt hier zeker aan bij. In het boek lezen we vanuit het perspectief van Mirren. Ze heeft een ingewikkelde relatie met Theo en vindt Jamie wel erg interessant. Ze besluit zich te focussen op haar missie: het vinden van het waardevolle boek. Toch krijg je veel mee van Mirrens gedachten en gevoelens, waardoor je als lezer haar keuzes goed kunt begrijpen.

Colgan heeft een vlotte, beeldende schrijfstijl. Hierdoor zag ik de geschetste omgevingen bijna voor me. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je door het boek heenvliegt, ook al is de verhaallijn niet heel snel. Toch komen er genoeg onverwachte wendingen in het verhaal voor, waardoor ik me geen moment verveeld heb. Of Mirren het boek heeft gevonden? Dat moet je zelf maar ontdekken!

Op zoek naar een vlot lezend boek waarmee je helemaal in winterse sferen komt? Pak dan De verborgen kerstbibliotheek op!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit heeft geen invloed op mijn mening.

Meer recensies van DeniseM