Happy place

DeniseM 11 november 2025
3.5 sterren

Iedereen vindt Harriet en Wyn het perfecte stel. Ze vullen elkaar aan als yin en yang en zijn een voorbeeld voor velen. Met hun vriendengroep verblijven ze ieder jaar een week op hun vaste vakantieadres. Maar dit jaar is alles anders. Harriet en Wyn zijn al een half jaar uit elkaar én het vakantiehuis staat te koop. Hun vrienden weten niets van de relatiebreuk. Dit wordt de laatste week in het vakantiehuis en om het voor de rest niet te verpesten, doen Harriet en Wyn alsof ze nog een koppel zijn. Hoe moeilijk kan het nou zijn om hun jarenlange relatie één week te faken tegenover hun beste vrienden?

In Happy Place lezen we vanuit Harriet, en het verhaal speelt zich af in zowel het heden als het verleden. Vanuit het verleden lezen we hoe de relatie tussen Harriet en Wyn is begonnen. Hun eerste ontmoeting en de groei naar hun relatie passeren de revue. Uiteindelijk komt ook de pijnlijke breuk ter sprake. In het heden leest de lezer hoe de week in het vakantiehuis verloopt, waar Harriet en Wyn de schone schijn ophouden wat betreft hun relatie. Door de hoofdstukken uit het verleden zal de lezer het heden beter begrijpen: wat maakt dat de keuze is gemaakt en waarom de twee zo tegenover elkaar doen? Zijn ze elkaar al vergeten of bloeit er toch nog iets tussen hen?

Henry heeft een humoristische en beeldende schrijfstijl. Als lezer zie je de soms ietwat ongemakkelijke situaties zo voor je, door de beeldende manier waarop deze zijn beschreven. Happy Place bestaat uit korte hoofdstukken waarin het heden en verleden elkaar afwisselen, wat maakt dat je snel door het boek leest. Vriendschap en liefde spelen een grote rol in het verhaal, waarbij beide niet alleen vanuit de mooie kant belicht worden. Eigen richting kiezen, voor jezelf kiezen en achter je eigen normen en waarden komen nemen dan ook een waardevolle rol in dit boek. De serieuze ondertoon wordt afgewisseld met grappige momenten en anekdotes, waardoor het geheel een mooie balans heeft.

Ben je op zoek naar een heerlijke roman waar je doorheen vliegt? Pak dan zeker Happy Place op!

Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Meer recensies van DeniseM