Dit boek wil je in één keer uitlezen

Deveney 03 september 2025
Dit is het type boek dat je in één keer wilt uitlezen, want anders blijft dit verhaal je bezighouden en achtervolgen.

Ik vertelde haar dat ik de huishoudster was, en waarom zou ze me niet geloven? Ik werk keihard, bekommer me om haar kinderen en neem haar alle zorgen uit handen als ze uitgeput is. Daarom biedt ze me een kamer aan wanneer ik op straat sta. Ze is zo goed van vertrouwen. Dat was ze altijd al. Weet ze wat ik zoek, en waarom ik hier écht ben?

Mijn nekharen gingen tijdens het lezen meermaals overeind staan. De auteur heeft levensechte en angstaanjagende personages ontwikkeld die zich in vreemde situaties verkeren. Net als de hoofdpersoon voel je aan je onderbuikgevoel dat het niet goed zit, maar ik kon mijn vinger er steeds maar niet opleggen. Ik wilde het verhaal achter het verhaal weten. Dit maakte dat ik door wilde lezen.

Geen enkel hoofdstuk las ik zonder achterdocht uit. In mijn hoofd maakte ik lijstjes met motieven en een tijdlijn. Uiteindelijk dacht ik (redelijk) in de goede hoek te zitten, maar dan schudde de auteur het verhaal weer flink door elkaar. De auteur heeft me verrast met het aantal momenten dat mijn hart in mijn keel zat.

Kortom: Haar huishoudster heeft me geboeid van het begin tot en met het einde. Een absolute aanrader als je van een snelle thriller met onverwachte elementen houdt.

Een opsomming van mijn gedachten tijdens het lezen:
* what the …
* psycho
* wat?
* psycho
* ik vertrouw geen enkel personage meer

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney