Na de andere delen van I survived gaat Lauren Tarsis gelukkig door met deze jeugdboeken
“Dit is een mooie serie waarin fictie en non-fictie op een bijzondere manier bijdragen aan een spannende leeservaring.”
Is wat ik schreef over I survived de ondergang van de Titanic en I survived de strijd op D-day’
In dit deel worden de gebeurtenissen in juni 1916 beschreven, er zijn berichten over haaien die mensen aanvallen die echt met een korrel zout worden genomen. Een groep jongens vindt het maar heel spannend maar ze wonen niet aan de kust dus denken ze veilig te zijn.
“Maar toen klonk er aan het einde van het buffet ineens een schorre stem: “Je vergist je. Er zijn wel haaien die mensen doden.”
Achter het verhaal rondom een of meerdere haaien zit het verhaal van Chet die door de ambitie van zijn vader steeds moet verhuizen en nu tijdelijk bij zijn oom woont. In een typische Amerikaanse sfeer met mooie details wordt zijn verhaal beschreven. Vrienden maken is soms best moeilijk. Daarin valt dit deel meer op, er is meer aandacht voor de belevenissen rondom de historische gebeurtenissen heen en een heel actueel onderwerp wordt hierin goed besproken zonder de spanning te verliezen.
Na een spannend avontuur licht Tarsis toe welk deel van het verhaal verzonnen zijn en welk deel niet, dat doet ze met boeiende feiten te benoemen.
Een spannend verhaal over een minder bekend verhaal uit de geschiedenis met boeiende historische details. Tarsis kan meer dan alleen maar de grote historische gebeurtenissen verwerken in een verhaal, ze doet het ook met minder bekende gebeurtenissen die ook bepalend zijn geweest voor de geschiedenis.
Gelukkig zijn er meer delen van deze serie op komst, ik kijk er in ieder geval naar uit!