Open en eerlijk verhaal over moedige mensen die vervolgde christenen helpen.
Jan Zwart is piloot en medeoprichter van de Nederlandse tak van de MAF (Mission Aviation Fellowship). Jarenlang vloog hij als piloot over de ondoordringbare oerwouden van Ecuador en Colombia. Wat veel mensen niet weten is dat Jan al op jonge leeftijd Anne van der Bijl leerde kennen en bij Open Doors in dienst trad. Hij maakte diverse reizen met Open Doors.
Bijbels als brandstof vertelt het verhaal van Jan Zwart, hoe hij in een gelovig gezin opgroeide en als tiener al geïnspireerd werd door Anne ven der Bijl, de oprichter van Open doors
Zwart vertelt vol passie over zijn reizen die hij eerst met vrienden maakte en later met zijn vrouw Roberta. Hij helpt vervolgde christenen en deel Bijbels uit op plekken waar het verboden is om een Bijbel in huis te hebben.
De spanning is duidelijk voelbaar tijdens het lezen, het leven van de mensen loopt meerdere keren gevaar.
Het is een afwisselend leven met ook mooie en toch romantische momenten. Zwarts ontmoet Roberta en ze gaan in het buitenland wonen en werken. Jaren later komen ze terug naar Nederland en ondersteunen zendelingen die de wereld over gaan.
De schrijfstijl is meeslepend, het avontuurlijke wordt afgewisseld met delen van de liefde voor Gods woord. Zwart vertelt heel open over zijn belevenissen en laat zijn eigen gevoel over bepaalde situaties niet buiten beeld. Dat maakt het een menselijk verhaal en geen heldenepos.
Zeer aan te raden aan lezers die hier meer over willen weten maar ook een goed onderbouwd verhaal willen lezen. Heel bijzonder wat deze mensen allemaal doen. Daar heb ik echt respect voor.
Bijbels als brandstof vertelt een open en eerlijk verhaal over zendelingen over de hele wereld die met gevaar voor eigen leven maar vooral uit liefde voor het Woord van God vervolgde Christenen helpen.