Alle verhaallijnen zijn deel van een van tevoren goed uitgedacht plan.
Jimmy Cams is een Vlaamse auteur die eerder de boeken Ooggetuige en Uitverkorenen schreef. Daarnaast schrijft hij korte verhalen en novelles.
Een jong stel betrekt een oud huis met als doel er hun droomhuis van te maken. Al snel wordt duidelijk wiens droom het is. Terwijl hij enthousiast gaat klussen, verdiept zij zich in een dagboek dat ze in het huis vindt.
Vanaf dat moment spelen er twee verhalen in het boek. Wat is er in het huis gebeurt en nog spannender….wat gaat er gebeuren in het huis?
“De verhalen zijn grimmig. Ik weet niet wat er in het huis is gebeurd, maar wees alsjeblieft voorzichtig.”
Het boek begint met een vlotte schrijfstijl die alle lijntjes goed uitzet voor een spannend verhaal. Het geeft goed weer hoe een koppel op een dood punt in hun relatie een impulsieve stap lijkt te maken.
Als er meerdere mensen aan het woord komen zakt de spanning even in. De aandacht bij het verhaal houden kost dan wat meer moeite en het wachten is op een sterke cliffhanger of plottwist.
Die komt er en slaat in als de bekende bom!
Het is een boek met meerdere personages die pas later gevonden worden. Het huis en het dagboek kunnen namelijk ook bijna als personages gezien worden met ieder hun eigen verhaal.
Alle verhaallijnen zijn deel van een van tevoren goed uitgedacht plan. De vraag is alleen of de uitwerking ervan zo zal gaan als verwacht.
Het is zaak om vooral op het einde de aandacht goed bij het verhaal te houden want deze thriller zit psychisch zo eng in elkaar dat de lezer aan zichzelf gaat twijfelen.
Gelukkig vat een van de hoofdpersonen het allemaal nog even samen voor er met een bloedstollend plot wordt begonnen.
Niet alle delen van het plot waren nodig maar dat het spannend is is een feit dat vaststaat.