De grot is een spannende jeugdroman met een bijzondere boodschap.

4 Kinderen gaan op zoek naar een vermiste vriendin. Ze gedragen zich echt als pubers maar proberen deze zaak echt als volwassenen op te lossen. Daar hebben ze op een gegeven moment hulp bij nodig. Als er niet op hun hulpvraag wordt gereageerd gaan ze toch zelf op pad en lopen ze groot gevaar….

Wiesje Berghuis heeft net als in haar vorige boeken de kern van het verhaal goed weten samen te vatten in dit spannende boek. Ze neemt de lezer gelijk mee, diep de grot in en vertelt precies genoeg om de spanning op te bouwen. Vanaf het begin wordt de lezer geraakt door de gebeurtenissen in het boek.
Een groep vrienden wil niets liever dan elkaar helpen maar ze vinden het ook gewoon lastig want er is onderling ook sprake van verliefdheid.
Vriendschap verandert als er liefde bij komt kijken is een van de thema’s die worden aangetikt in dit boek. Dit geldt ook voor de jeugd. Andere thema’s zijn gevaren van sektes, hulp vragen en op het laatst een mooi afsluitend thema waardoor dit boek echt een meerwaarde krijgt als Christelijk boek.
De eerlijke, openhartige reacties van de hoofdpersonen zijn herkenbaar voor de lezer. Lekker impulsief zijn ze soms. Daarnaast zitten ze voor ze het doorhebben ineens in een klopjacht die veel groter lijkt te zijn dan ze eerst dachten.

En dan het eind, superspannend maar ook speciaal als de tieners en de volwassenen die hun helpen én de mensen die ze wilden stoppen geraakt worden door een bijzondere gebeurtenis.

Reacties op: Spannende jeugdroman met een bijzondere boodschap.

1
De grot - Wiesje Berghuis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken