Simone Foekens weet op een mooie manier een verhaal te vertellen
Ik mocht dit boek lezen als jurylid van De Valentijnprijs 2023 waar we op 13 mei jl de prijsuitreiking mee mochten maken
Simone Foekens (Gouda, 1969) verwierf bekendheid met haar christelijke kinderboeken en schrijft daarnaast feelgoodromans voor volwassenen. Met haar boek Schelpenwit won ze in 2017 de Valentijnprijs voor het beste romantische boek.
Er staat iemand voor jou aan de kassa met een geblokkeerde pas, wat doe je? Er rijden door een storing geen treinen meer en er staan mensen op het perron, wat doe je? Simone Foekens neemt de lezer mee in het leven van een aantal gewone mensen zoals jij en ik. Bij de een was er een probleem met de boodschappen, de anders staat vast op het station. En als je dan op dat moment hulp wordt aangereikt dan raakt dat je en kan het jouw leven veranderen…..Een roman over elkaar helpen en dat verder de wereld in brengen. Misschien breng jij wel die beweging op gang…..
“De beste manier om mij te bedanken is om iets goeds te doen voor een ander.”
Simone Foekens weet op een mooie manier een verhaal te vertellen dat opvalt binnen de inzendingen voor de Valentijnprijs. Het gaat over mensen die op elkaars pad komen en elkaar helpen en dat dat kan groeien als kringen in het water. Heel origineel .
Ze weet de gevoelens van de lezer aan te spreken en zo zal de lezer bij bepaalde personages een unheimlich gevoel krijgen en bij anderen een gevoel van warmte. De spanning zit hem erin dat het spannend is wat de volgende persoon zal gaan doen, wie komt er op zijn of haar pad en waar is de hulp nodig. Een betere titel was er niet voor dit boek.
Er komt ook naar voren dat je in een vriendschap alles tegen elkaar moet kunnen zeggen en daarmee geeft Simone Foekens een extra laag en extra diepgang in het verhaal.