Een hele mooie Steel. Je houdt ervan of niet. Ik wel.
Recensie
Gisteravond was het ouderwets gezellig tijdens de leesclub van @ilonaslevenbijls en vandaag mag de recensie online.
Er werd mij gevraagd of ik een Danielle Steel fan ben, dat was ik als tiener en deze boeken bleven me altijd bij en worden tussen alle boeken door gelezen. Niet meer stiekem tijdens een logeerpartijtje maar nu heerlijk voor mezelf.
Danielle Steel schrijft al zolang ik me kan herinneren, Danielle Steel schrijft sinds haar tienerjaren en publiceerde haar eerste boek, Going Home, in 1973, waarmee ze haar fulltime schrijverscarrière in Californië begon. Ze begon al op jonge leeftijd met het schrijven van verhalen en voltooide op haar negentiende haar eerste manuscript
In Palazzo is en voelt Cosima zich verantwoordelijk voor het familiebedrijf, het exclusieve merk Saverio, en voor haar zusje en broertje nadat hun ouders omkomen bij een ongeluk. Haar zus(je) Allegra zit sindsdien in een rolstoel. Haar broer(tje) Luca trekt zich nergens wat van aan en vergokt het familiekapitaal waardoor Cosima en haar zus in de problemen komen. Net nu ze iemand heeft gevonden waar ze meer voor voelt dan vriendschap……
Laat ze haar broertje iedereen meenemen in zijn val of komt ze voor zichzelf en haar zusje op?
Danielle Steel heeft een heel eigen schrijfstijl en daar houd je van of niet.
Ze weet in de eerste hoofdstukken de lezer in vogelvlucht of als in een flits kennis te laten nemen van de omstandigheden waarin de hoofdpersonen verkeren. Dit geldt voor Cosima en haar familie als ook voor
En door het toevoegen van Italiaanse namen, bekende plekken en woorden laat ze de lezer ook weten waar het verhaal zich af zal spelen. Dit is soms een beetje té maar ook heerlijk om in te duiken.
Daar tegenover staat dat Steel over een ander persoon uit het verhaal wel pagina’s kan vullen met zijn geschiedenis, liefdeslevens en gevoelens. Het geeft een moment van rust en ontroering in een snel verhaal.
Thema’s als familieruzies, omgaan met moderne tijden en wensen en loslaten komen voldoende aan bod.
Het boek geeft een inkijkje in het leven van de haute couture en hoe nieuwe generaties hier mee om zouden kunnen gaan.
Het laat de lezer zich afvragen wat ze zelf zou doen.
Alles wordt overgoten met een saus van nostalgie en luxe en dat maakt van dit boek weer een echte Steel die de liefhebber alleen maar doet verlangen naar meer. Juist door het niet eindeloos rondzwemmen in details en de lezer de ruimte geven om zelf ook iets in te vullen is het een boek dat uitnodigt tot doorlezen tot het einde. Nieuwsgierig geworden door de gebeurtenissen en benieuwd naar de afloop werd het boek in 2 dagen uitgelezen.
Als je een boek zoekt waarmee de wereld om je heen vergeten wordt dan is dit een hele goede.
Danielle Steel heeft een heel eigen schrijfstijl en daar houd je van of niet.
Het laat de lezer zich afvragen wat ze zelf zou doen.