Een tussendoortje met een einde om te zoenen!

Diane Kooistra 12 augustus 2025
Eva Cadier werkt in haar dagelijkse leven als diëtiste. Naast het schrijven over voeding houdt ze ook van het schrijven van totaal andere verhalen.
Roadtrip naar liefde was een van de verhalen dat meedeed aan een verhalenwedstrijd van de uitgeverij.
Ik mocht het verhaal al in april lezen en was benieuwd naar het eindresultaat.

In Roadtrip naar liefde wordt Mila even op non-actief gezet, ze moet vakantie nemen. Ze mag de camper van haar oom lenen en gaat op pad. Na diverse camperavonturen komt ze op de camping van Oskar. Waar ze vriendschappen sluit en een hele mooie vakantie heeft.

Cadier heeft een fijne schrijfstijl dat gewoon heel goed past bij de tussendoortjes van De verhalenfabriek.
De reis met de camper is een bron van herkenning voor de liefhebber en zorgt ook voor een stuk humor. Modder was nog nooit zo leuk!
Ze blijft bij haar verhaal en weet de lezer van hoofdstuk naar hoofdstuk mee te nemen tijdens de reis die Mila maakt.
Maar Mila maakt ook een andere reis, ze leert tijdens het reizen met een camper waar haar valkuilen liggen en ze leert los te laten. Dat is precies de bedoeling waarom haar oom haar de camper mee gaf.
De manier waarop Cadier de gevoelens en de reis van Mila beschrijft en ook alleen vanuit Mila zelf en niet vanuit Oskar maakt dat het spannend is wat zijn reactie zal zijn. Dat blijft tot het laatst een gok voor Mila.
Daarnaast leert ze waar haar eigen grenzen liggen, wildkamperen is leuk voor sommigen maar niet voor iedereen.
Waar het verhaal in eerste instantie erg voorspelbaar lijkt schrijft Cadier ineens een plottwist die niemand had verwacht en die toch een stukje spanning en diepgang meegeeft aan de lezer. Met een einde om te zoenen!

Meer recensies van Diane Kooistra