Geraakt
Het verhaal van mijn schaarste heeft mij geraakt. Dat komt deels omdat ik in dezelfde tijd ben opgegroeid en ik zelf dingen heb meegemaakt of dichtbij anderen heb gezien die overeenkomen met haar ervaringen. Het raakt mij ook omdat Groen zo goed laat zien hoe rechteloos, machteloos en kwetsbaar een kind kan zijn en hoe de psychische schade ervan een leven lang door resoneert.
Groen maakt veelvuldig gebruik van citaten van experts en benoemt onderzoeken, waardoor het een bredere maatschappelijke context krijgt. Het resultaat is een prachtig werk van literaire non-fictie.
En daarom vind ik het ook zo mooi en terecht dat collega’s als Rob van Essen en Guus Bauer dit boek aanprijzen. Ik hoop voor Groen dat ze er veel geld mee gaat verdienen en in staat zal zijn om daar onbezorgd van te genieten, zonder schuldgevoel.
Lees de volledige recensie op https://www.dolfvindterookietsvan.nl/boeken/het-verhaal-van-mijn-schaarste/