Noorderlicht
Noorderlicht is een wooncomplex waar zeer uiteenlopende personages wonen. Gezinnen, oudere mensen, alleenstaanden. Iedereen woont daar en werkt samen om bijvoorbeeld de tuin bij te houden, het café te runnen etc. Zo werkt buurman Jan achter de bar en maakt Olivier het café schoon. Liz geeft danslessen in de zaal terwijl 2 oudere buurtjes daar piano concerten geven.
Liz heeft een goed lopend Tiktokaccount waar ze dansfilmpjes post. Maar dan wordt ze slachtoffer van online shaming en voelt ze zich bedreigd. Ze besluit een stapje terug te doen en haar account uit te lenen.
En Kevin heeft weinig geld thuis, maar dat vertelt hij tegen niemand uit schaamte. Dus hij is op zoek naar werk. En dat heeft Luca wel voor hem. Een paar kleine ‘klusjes’ waar een hoop geld mee te verdienen is.
En Yara dan? Die is nieuw in het huis en probeert vrienden te maken. Ze kan heel goed dansen en doet auditie bij de band. Maar ze is niet de enige.
Een hoop verschillende personages met allemaal hun eigen problemen en uitdagingen, verweven tot één verhaal.
Tja wat vind ik hier van? Ik was altijd wel fan van de boeken als ‘Spijt” en “De laatste vlog” enzo. Maar dit? Ik ben hier minder enthousiast over eerlijk gezegd. Ten eerst wel erg veel thema’s en problemen in één boek ‘gepropt’ voor mijn gevoel. Iedereen heeft wel ‘iets’. Ik vond de persoon Kevin een beetje dom en het verhaal rondom Nero ongeloofwaardig.
Misschien is het omdat het ook niet ‘voor mij’ geschreven is (ik ben immers iets meer dan 12+), maar ik vond dit echt wel een tegenvaller. Helaas.