Spannend avontuur

een_kast_vol_boeken 05 september 2025
“Drie, twee, één, go!” Mijn vrienden zaten op mijn bed en keken gespannen of ik de uitdaging aan durfde te gaan. Ik deed mijn ogen dicht en schoof de ring om mijn vinger……”

De vijfde dag van de blogtour! Mijn beurt om te vertellen wat ik van Verwisseld vond.
Het tweede boek van Jeroen Blankendaal. Het mysterie van Haamstede vond ik erg leuk en spannend, dus de verwachtingen waren hooggespannen.
En niet onterecht, want ook dit is een spannend avonturen verhaal.

Het start direct spannend, midden in de actie. Max vindt een ring en doet hem om. Als hij er aan draait, belandt hij in een andere werkelijkheid en heet hij ineens Kofi.

“Waren deze ‘Kofi’ en ik misschien van lichaam gewisseld door die gekke ring? Zat hij nu in mijn lichaam in Utrecht met mijn vrienden te gamen?”

Een werkelijkheid waar alleen kinderen zijn. Op je de dag (nacht) dat je 16 wordt, word je hergeboren. Dat lijkt natuurlijk fantastisch, een wereld zonder ouders, maar niets blijkt minder waar te zijn. Ook tussen de kinderen heerst er een onderhuidse strijd. En er is zelfs iets ergers aan de hand.

Kofi is aan de beurt om kandidaat-hoeder te zijn. De Raad van kinderen geeft hem die opdrachten die hij moet vervullen om te laten zien dat hij een zuiver hart en geweten heeft.

Eerlijk, ik kreeg een beetje “Koning van Katoren”-vibes. Een jongen die opdrachten moet doen om de leider te worden…. Ook de namen van de steden en de opdrachten zijn taalkundig met elkaar verbonden, net zoals in het verhaal van Stach. Een meisje dat meereist, alleen nu een controleur ipv een journaliste…
Ik vond het wel een heel fijn boek om te lezen. Het leest vlot, is spannend en je vraagt je echt de hele tijd af wie er wel en niet te vertrouwen zijn en wat het onderliggende probleem nou eigenlijk is. Vertrouwen, eerlijkheid, vriendschap. Daar draait het allemaal om in dit boek.

Meer recensies van een_kast_vol_boeken