Mooie toevoeging

Elena 15 juni 2025
Ik heb pas geleden 'Beter dan fictie' van @mireilleschrijft gelezen en dat bleek even later een goede keuze te zijn, want een paar dagen later kondigde Mireille haar nieuwe novelle 'Ik heb je' aan! Dit boek speelde zich af met precies dezelfde personages als het vorige boek, dus dat was ideaal doorlezen voor mij!

Normaal heb ik het niet zo op novelles. Ze zijn me altijd net even tekort om me echt aan het verhaal te kunnen binden, maar daar had ik hier totaal geen last. Het feit dat ik dan ook recent nog over Odette en Dylan had gelezen, hielp natuurlijk daar wel bij. En in het vorige boek werden ze als vrij mysterieuze personages neergezet, waardoor ik graag meer over ze te weten wilde komen en ze te leren kennen. En dat is goed gelukt

Odette maakt een enorme karakterontwikkeling door en soms is daar een ander persoon voor nodig. En dat was in deze dus Dylan. Dylan is trouwens een schat eerste klas. Geduldig, respectvol en laat Odette zijn zoals ze is. Ik denk dat hij na het lezen van dit boek op mijn lijstje met favoriete boekpersonages komt!

De schrijfstijl is weer zoals ik van Mireille gewend ben. Vlot en een vleugje humor hier en daar. Precies goed gedoseerd. En dit boek heeft een hele mooie boodschap en een wat diepere laag. Ik zat vanaf de eerste pagina er al lekker in en hij was sneller uit dan ik wilde.

Kudo's naar de epiloog! Ook die vind ik meestal wat matig, maar in dit boek was het een literair meesterwerkje met een mooie levensles. Je kon perfect de Odette van de eerste bladzijde vergelijken met de Odette van de laatste bladzijde. En dat was me een flink verschil. De opbouw was dus enorm goed!

Een heerlijke read voor tussendoor en ik heb dit boek nu officieel bestempeld als mijm favoriet van deze auteur tot nu toe

Oh en het is een novelle, dus een goede boost voor je leesdoel. Een win-win situatie als je het mij vraagt

4,5 ster

Meer recensies van Elena