Bruiloft in de B&B
Hanne heeft een heel drukke periode voor de boeg: ze woont nu in haar eigen huisje naast de B&B, waardoor ze meer gasten kan ontvangen, en daarnaast regelt ze ook nog eens het trouwfeest van haar beste vriendin, waarvoor ze haar bed and breakfast met plezier openstelt.
Maar alles wordt nog hectischer als vriendin Julia op de stoep staat met verbijsterend nieuws en de vriend van haar moeder onverwachts in het ziekenhuis belandt. Plots moeten ze alles op alles zetten om het trouwfeest én de bistro van haar stiefvader te redden, waardoor haar eigen relatie ook nog eens onder druk komt te staan.
Allereerst, hoe leuk is die cover?! En past precies bij de sfeer in het boek. En ik word elke keer zo blij van de vormgeving van deze B&B boeken met van die kleine illustraties die je tijdens het lezen tegenkomt.
En zodra je begint te lezen kun je het boek eigenlijk niet meer wegleggen. Omdat het, dankzij de schrijfstijl van Kaat, heel lekker wegleest. Er gebeurt vanalles in dit boek, van verloven tot trouwjurken passen en eigenlijk alles wat daar tussen hoort.
“Misschien moet je de derde jurk ook eens proberen, om zeker te zijn. Nee, zegt ze vastberaden. Nee? Nee. Toen ik Yassar tegenkwam en verliefd op hem werd, ging ik toch ook geen andere mannen “proberen” om zeker te zijn? Ik was verliefd en dat ben ik nu ook, dus waarom zou ik verder zoeken? Beetje vreemd om je man te vergelijken met een trouwjurk, maar ik begrijp wat je bedoelt.”
Misschien is het verhaal ietsje te voorspelbaar, maar dat is soms helemaal niet erg. Ik heb genoten van Hanne en haar vriendinnen en eigenlijk ook van het zoete einde. Waarmee je het boek met een zucht dicht slaat.
Denk je dat dit iets voor jou is? Maar je hebt Zomer in de B&B en Winter in de B&B nog niet gelezen? Ik raad je aan om eerst te starten met de eerste twee. Ik denk dat het niet leuk is om alleen deze te lezen omdat je dan heel wat voor kennis mist.