Kersenrood & Kriekezot

Elinewildelezen Elinewildelezen
3 mrt 2022

Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt- en lunchbar uit op de Antwerpse Sint-Andriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar hele leven op zijn kop zet.

Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofd is met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens een zwoele Italians zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor een verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nooit nog kersen gegeten.

Wanneer hun paden kruisen, hebben beide vrouwen geen idee in welke mate ze elkaars leven zullen veranderen.

Je leest het verhaal in het begin vanuit het heden, Charlie en het verleden, Georgina. Deze verhaallijnen komen uiteindelijk samen. Dat hebben de auteurs op een hele mooie maar natuurlijke manier laten verlopen. Door een bepaalde ingrijpende gebeurtenis in Charlie’s leven ga je nog meer met haar mee leven en ga je duimen dat alles goed gaat komen.

Je krijgt een goed beeld van hoe Charlie haar leven leeft waardoor je haar goed leert kennen en daardoor weet je wat zij belangrijk vind. Het is heel makkelijk om je in haar in te leven. En datzelfde geldt voor Georgina. Zij is zo’n vrouw die altijd eerst aan anderen denkt en dan pas aan zichzelf. Niet altijd de juiste keuze, maar dat doe ik zelf ook vaak. Dus vooral heel herkenbaar ook.

“Georgina stond op, nam een fles Grappa, schonk hen beiden een borrel in en ging weer zitten.”

Er wordt heel wat afgegeten en gedronken in het boek. Alleen daarom vind ik het al leuk om daarover te lezen en weg te dromen, ik hou zelf ook enorm van eten en drinken.

“Een wolk drijft langzaam over, het zachte licht van de volle maan beschijnt het duo. Charlie kijkt op naar de lichtbron en vraagt in stilte aan de maan of hij zich ook soms eenzaam voelt, daar zo heel alleen, hoog boven de wereld. Ze zou zo graag net als Marcel tegen iemand aankruipen, haar zorgen delen, en getroost worden.”

Kersenrood en Kriekezot is een heerlijke feelgood, perfect leesvoer voor in de vakantie. Het is een verhaal over vriendschappen, liefde maar ook eenzaamheid is als een rode draad door het verhaal verweven. Alles komt aan het einde zo mooi samen dat je het boek met een zucht dicht slaat.

Meer recensies van Elinewildelezen