Body positivity
Eerder dit jaar las ik Bodyguard van dezelfde auteur en ik was direct fan van haar schrijfstijl en haar waanzinnig leuke humor. Ook The Love Haters is weer geweldig leuk om te lezen.
Katie werkt voor een relatief klein bedrijf dat video’s maakt voor bedrijven om personeel te werven of als promotiemateriaal. Ze is goed in haar werk, maar er dreigen ontslagen te gaan vallen binnen het bedrijf. Als haar leidinggevende Cole haar vraagt om een klus op zich te nemen in Key West zegt ze zonder na te denken ‘ja.’ Alles om de kans op ontslag te verkleinen. De kustwacht is op zoek naar nieuwe rekruten en willen een wervingsvideo maken die alle facetten van hun werk goed in beeld brengt, laten maken. Katie betreurt haar impulsieve reactie enorm, want ze kan niet zwemmen en heeft absoluut geen killerbody.
Aangekomen in Key West wordt ze meer dan hartelijk welkom geheten door Rue, de tante van Hugh, die zij moet volgen voor de wervingsvideo. Een zeer kleurrijke dame die Katie direct in haar hart sluit. Haar leidinggevende heeft haar instructies meegegeven, maar Katie vindt het met de dag moeilijker worden zich hier aan te houden. Rue is zo lief voor haar en ondertussen staat er een leugentje tussen hen in.
Katherine Center neemt je mee naar Key West, het soms gevaarlijke bestaan als reddingszwemmer bij de kustwacht, een leefgemeenschap vol schattige dametjes (maar onderschat hen niet) en laat je meeleven met Katie. Body positivity speelt een grote rol in het boek, maar op een heel fijne en humorrijke manier.
Katie is een herkenbaar personage; ze is onzeker over haar lichaam, mede gevoed door social media en de reacties van derden. Ze is een denker, waardoor ze nogal eens over-analyseert. Hugh is meer recht door zee, luistert naar zijn gevoel maar heeft ook het nodige te verstouwen gekregen, waardoor bepaalde patronen bij hem zijn ingesleten. Je leert beiden en hun gevoelens goed kennen.
Regelmatig zat ik hardop te lachen tijdens het lezen. Wat een geweldige humor heeft Katherine. Ook hoe de spanning tussen Hugh en Katie wordt opgebouwd is om van te smullen; aantrekken – afstoten repeat. Haar schrijfstijl is soepel en je vliegt werkelijk door het verhaal heen.