Hou je van breien?
Het eerste deel van de Summer Skies-serie, Boven de wolken' las ik met de leesclub van @ilonaslevenbijls
van LS. Deze vond ik erg leuk, dus ja, nu dat deel 2, Onder een roze hemel' er is, las ik deze natuurlijk!!!
We zijn terug in Carso, Schotland. Dit verhaal draait om Gertie, maar Morag MacIntyre en haar vader spelen ook een grote rol. Misschien ken je ze nog wel uit deel 1.
Gertie is dol.op breien, werkt als caissière bij de plaatselijke supermarkt en droomt ondertussen van meeslepende romances en grootse avonturen. Ze is erg verlegen, alles is fijn vertrouwd en zo kabbelt haar leventje voort.
Maar dan wordt haar een kans in de schoot geworpen, die ze niet kan laten schieten: misschien komen haar dromen toch nog uit...
Het verhaal komt (te) langzaam op gang: net als het leven van Gertie kabbelt het wat en gebeurt er bar weinig. Het is allemaal erg keurig en beschaafd. Je zit als lezer echt te wachten tot er wat gaat gebeuren. Dat duurt even. Maar, eerlijk is eerlijk, daarna genoot ik net zo van dit deel als van deel 1.
Gertie maakt een aanzienlijke groei door en ontdekt wie ze is, wat ze kan en beetje bij beetje gaat ze meer in zichzelf geloven.
De beeldende en soepele schrijfstijl van Colgan nemen je mee naar Schotland, zwevend boven de eilanden. Na het trage begin leest het lekker weg en zorgt voor wat fijne uurtjes ontspanning.