Ga je mee naar Zweden?

Ellen 15 juli 2025
Voor Loft Books mocht ik dit boek lezen en recenseren. Naar het noorden is het tweede deel uit de Buitenliefde-serie en in dit deel lees je hoe Kjell en Suzette, die je misschien al kent uit het eerste deel, Naar het eiland, elkaar hebben ontmoet. Ik had deze twee al in mijn hart gesloten na het lezen van Naar het eiland en vond het leuk om nu te lezen hoe zij elkaar hebben ontmoet. Het zijn namelijk nogal twee verschillende personen qua hoe zij in het leven staan.

Suzette is na haar studie bezig met haar promotieonderzoek. Dit loopt niet altijd even soepel, want haar promotor is een stijve vastgeroeste man en zij is een jonge vrouw die de wereld tracht te verbeteren. Haar promotor wil haar niet begrijpen lijkt het wel en dit maakt haar bozer en bozer. Gelukkig is daar Kjell, die voor drie maanden naar Zweden reist en elk jaar een student de kans biedt met hem mee te gaan om ter plaatse onderzoek te doen. Maar ook Kjell heeft zijn vastgeroeste meningen en het valt niet mee om daar mee om te gaan. Aan de andere kant vindt Suzette hem wel heel aantrekkelijk, ondanks dat hij een stuk ouder is en niet altijd even correcte opmerkingen maakt.

Kjell en Suzette zijn beiden erg leuke personages om over te lezen. Zij hebben beiden een sterke drive en vinden het lastig toe te geven dat het soms fijn is hulp te krijgen of dat de ander gelijk heeft, of in elk geval een klein beetje gelijk. Die chemie tussen hen beiden is meeslepend; ze willen wel maar er staat nog zoveel tussen hen in.

Foske heeft een erg fijne schrijfstijl, die gemakkelijk leest. De beeldende omschrijving van de prachtige natuur in Zweden is echt van meerwaarde. Ik ben meerdere keren op vakantie in Zweden geweest en waande me tijdens het lezen daar ook weer, lekker in het groen.

Dank aan Loft Books voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening over het boek.

Meer recensies van Ellen