Het wachten meer dan waard

Ellen 03 februari 2026
Een aantal jaar geleden verslond ik de eerste drie delen en zo verging het mij nu ook met dit 4e deel uit de Nevermoor-serie, Zilverling, geschreven door Jessica Townsend. Het is wel echt een serie die je op volgorde moet lezen, anders mis je veel te veel van de ontwikkeling van Morrigan.

Morrigan wordt uitgenodigd in het Zilverdistrict, een rijk en afgesloten gedeelte waar alleen de rijken wonen. Maar het is niet alles goud wat er blinkt, daar komt ze snel achter. Tijdens een bruiloft vind er een moord plaats en aangezien Morrigan ook op die bruiloft was, probeert ze met haar klasgenoten de dader te achterhalen.

Dat is niet het enige gevaar wat er huist; ook in Nevermoor is van alles aan de hand. Voordat de klok middernacht slaat, moeten deze gevaren zijn opgelost. Slaap wordt een luxe, want de tijd tikt door.

Zilverling zit, net als de voorgaande delen, weer vol met fijne magische wezens, duistere en mindere duistere krachten. De rol van Windbuil is in dit boek een stuk groter dan eerder en dat maakt dat je ook meer begint te twijfelen aan zijn beweegredenen. De beeldende schrijfstijl van Townsend zijn top; je ziet het Zilverdistrict voor je, de arena waar de draken trainen en zelfs de Schuldgruw krijgt vorm in je hoofd.

Dit deel is een stuk dikker dan de andere boeken, maar daar merk je niets van, want je vliegt zo door het verhaal heen. Morrigan heeft een flinke groei doorgemaakt, leert meer en meer op zichzelf te vertrouwen, maar heeft haar vrienden en mentor(s) zeker nog nodig. Zilverling is een spannend magisch verhaal geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Ik kijk reikhalzend uit naar het vervolg.

Meer recensies van Ellen

Hoe ver ga jij voor het huis van je dromen? Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.