Wie uit het verleden laat Maja niet met rust?
Maja en Val zijn na hun werk in Nederland weer terug in Zweden. Val gaat binnenkort starten in Stockholm. Ook Maja is gepromoveerd maar dat verloopt niet heel soepel, want Per, leidinggevende in Arom, zit er niet op te wachten om “onder” Maja te moeten werken. Een onverwachte tip die Maja op het spoor van een lang verborgen gebleven geheim brengt, is het begin van een spannend onderzoek met wortels naar het verleden.
Daarnaast is het nog een tweede verhaallijn. Deze persoon heeft een tijd doorgebracht in de gevangenis en komt nu vrij. Hij is tot rust gekomen, maar dat duurt niet lang, want Bas laat hem niet met rust. Wie is deze persoon en wat heeft hij met Maja te maken?
Vanzelfsprekend komen deze twee verhaallijnen uiteindelijk samen. Maar voordat het zover is beland je samen met Maja en haar Hollandse herder Winner in een spannend avontuur. De proloog zet je direct op scherp. Wat is er aan de hand, waarom gebeurt dit allemaal? Het verhaal laat je niet meer los en de titel is zeer passend voor het verhaal: twijfels al om, niet enkel bij Maja maar ook bij de onbekende die uit de gevangenis is gekomen.
Mirjam Everhard houdt de spanning van begin tot einde vast. Je leest het verhaal vanuit Maja en van de onbekende persoon. Dit maakt het verhaal des te interessanter, omdat je in het hoofd van deze onbekende kijkt en zijn twijfels voelbaar worden voor jou als lezer. Je hebt daardoor voorkennis en zou Maja soms willen waarschuwen voor wat haar te wachten staat…
De tegenwerking van alle kanten, de twijfel bij de hoofdpersonages, de korte hoofdstukken en de soepele toegankelijke schrijfstijl zorgen er voor dat je blijft lezen.
Alhoewel Twijfel het derde deel is en ik de eerdere twee delen nog niet heb gelezen (maar zeker nog wel ga doen), had ik niet het idee dat dit een belemmering vormde voor het lezen van dit verhaal. Natuurlijk zijn er terugblikken en werd ik nieuwsgierig naar het hoe en waarom, maar het verhaal an sich is ook zonder de eerdere twee delen te hebben gelezen prima te volgen.
Dank aan Godijn Publishing voor het recensie-exemplaar en dat ik deel uit mocht maken van deze blogtour.