Het cirkeltje is rond

Ellen 27 januari 2026
Dit boek is het derde deel uit de serie Bestemming Parijs en ik heb weer genoten van de avonturen van de drie dames, Sofia, Lizzy en Chloë. Alhoewel je het verhaal los zou kunnen lezen, zou ik dat toch niet doen. Juist door deze serie op volgorde te lezen, leer je de drie goed kennen en groei je met hen mee. Mijn mening over de drie is gaandeweg de serie namelijk echt wel veranderd en dat is alleen maar leuk!

De vader van Sofia gaat trouwen en de dames reizen af naar de Cote d’Azur, waar de huwelijksplechtigheid zal plaatsvinden. Sofia heeft toegezegd de catering te verzorgen en doet dit met behulp van enkele locals en een vriend van hen die over is voor vakantie.
Lizzy en Chloë zijn gezellig mee, zodat ze ook met elkaar kunnen genieten van een soort mini-vakantietje. Maar het loopt anders. Chloë krijgt nieuws te horen dat haar wereld op haar kop zet en ze haar vriendinnen achterlaat aan de Cote d’Azur om meer duidelijkheid te krijgen. Ook het leven van Lizzy neemt onverwachts een andere wending en ze weet niet goed wat ze hier mee aan moet.

Mirjam schrijft vlot en zonder ingewikkelde woorden; je vliegt dan ook echt door het verhaal heen. Ook de korte hoofdstukken werken hier aan mee. De dames zijn alleen een stuk volwassener geworden: Sofia durft meer voor zichzelf op te komen, Chloë heeft eindelijk het goede gesprek waar ze al zo lang op wachtte en wat haar inzichten brengt en Lizzy, ja, die is nog wel het meest gegroeid van allemaal. Heel mooi om te lezen hoe zij zichzelf beter leert kennen en daardoor weloverwogen beslissingen kan nemen.

Je leest het verhaal vanuit alle drie de dames en dat is echt een extraatje. Je leert ze beter kennen, maar ook hoe zij ten opzichte van de anderen staan. Met dit derde deel is er een mooi afgerond einde gekomen aan deze serie.

Dank aan LS en aan Ilona voor de fijne leesclub en het boek in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van Ellen