Ga je mee naar Club Wave?
Na het lezen van de serie Beachclub Esperanza was ik fan van de boeken van Chantal. Toen Books & Cocktails dan ook een leesclub organiseerde rondom het eerste deel van de serie Club Wave, Herfstmelodie, was ik van de partij.
Club Wave is opgericht door vier vrienden, Willow, Abby, Emil en Vera. Dit deel draait om DJ Willow, die in de voetsporen van haar moeder hoopt te treden. In haar eigen club draait ze al de ogen uurtjes, in aanloop naar Herfst Beats, waar zij ook zal draaien naast een wereldberoemd DJ. Maar dan gaat het mis. Willow zet alles op alles om te zorgen dat alles toch nog op zijn pootjes terecht komt samen met Emil, Abby en Vera en Raphaeal, een zeer aantrekkelijke vent én een grote naam in de muziekscene. Willow weet niet of ze hem 100% kan vertrouwen, maar voelt zich enorm tot hem aangetrokken.
Willow (en ook de anderen) is een leuk personages, waarin je veel herkenning vindt: ze is enthousiast, soms lekker chaotisch en dramatisch, maar toch levensecht. Je leeft met haar mee als zij haar grote droom in duigen voelt vallen. Het verhaal leest vlot dankzij de soepele, vlotte schrijfstijl van Chantal met hier en daar heerlijke humor.
Herfstmelodie neemt je even mee naar het uitgaansleven, maar zet je ook aan het denken. Het is namelijk niet enkel een luchtig verhaal, maar een feelgood met diepgang, met meerdere lagen. De emoties zijn goed weggezet; je beleeft ze echt mee. Dus, wil je een fijn boek lezen deze herfst, dan raad ik je deze met klem aan.