Leuke cosy crime met een bijzondere en originele insteek!
Voor Kabook Publishing las ik Laatste zet, geschreven door Tess Amoré: een cosy wintercrime, volgens de tekst op de cover en dat klopt zeker. En met een zeer bijzondere insteek. De titel en de cover verklappen het al een beetje; alles draait in dit boek om spellen, zelfs het onderzoek wat er uiteindelijk plaatsvindt. Tess Amoré weet elke situatie te vertalen naar een spelletjes-situatie en dat is knap en origineel gedaan.
Yoan aka Oya runt een spelletjeswinkel in het dorp en houdt daar met haar vrienden spelletjesavonden. Als op een avond een van hen wordt aangereden met ernstige gevolgen, haar zus die eindelijk na 10 jaar weer langs zou komen, spoorloos blijkt te zijn verdwenen en er plotseling een onbekende opduikt in haar winkel die ook nog mee gaat doen met de spelletjesavonden, is het gedaan met de rust in het altijd kalme kleine dorp. Oya, die zelf ook geheimen heeft , ziet het met lede ogen aan en komt zelf in actie.
Het verhaal komt rustig op gang, passend bij een cosy crime, maar prikkelt wel direct de nieuwsgierigheid doordat er een vreemdeling binnenstapt. Na de aanrijding komt de vaart er ook meer in. Het verhaal leest makkelijk door het toegankelijke taalgebruik van Amoré. De kracht van Laatste zet zit in de kleine tekens, de geheimen van meerdere personen in het dorp, de vreemdeling die opduikt en niet in snelle acties met veel geweld. En vlak Oya niet uit; een vrouw van vlees en bloed met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en niet altijd evenveel geduld om af te wachten. Ik heb er van genoten.
Dank aan Kabook voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
Dank aan Kabook voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.