Hilarisch lieve romcom!

Ellen 11 november 2025
Dit boek stond al tijden op mijn TBR, maar nu, dankzij de door Jade aangemaakte challenge op de Hebban-app, Advent vol liefde, las ik het nu eindelijk.

Wat een geweldig leuk verhaal is dit over Effie en Charlie. Effie, werkzaam bij Ikea als stylist en droomt van haar eigen bedrijf. Ze is net aan de kant gezet door haar vriend en naarstig op zoek naar woonruimte. Tot dan woont ze in het kleine appartement in bij haar vriendin en haar partner. Geen ideale situatie.

Ook Charlie zit het niet mee op liefdesgebied. Dacht hij gelukkig te worden met zijn vriendin in hun pas aangekochte woning – waar nog een heleboel aan moet gebeuren en hij is verre van handig – laat zij hem barsten en vertrekt.

Tijdens een feestje lopen ze elkaar tegen het lijf en Imke, een vriendin van Effie, ziet DE oplossing voor ogen: Effie is handig, kan goed klussen en heeft een uitstekende kijk op hoe je een woning je helemaal eigen kunt maken, heeft snel woonruimte nodig en Charlie, twee linkerhanden, een groot huis waar nog veel aan moet gebeuren en kosten die hem boven het hoofd beginnen te groeien. Als ze nou eens gaan samenwonen, stelt Imke voor, dat is dan toch zeker een win-winsituatie voor beide partijen.

Ik heb zo genoten van dit verhaal. Stel je de Ikea voor, waar veel wordt geflirt over en weer, een superonhandige klusser die talloze andere heel fijne kwaliteiten blijkt te hebben, een vrouw die onzeker is nadat zij zo pats boem aan de kant werd gezet, maar anderzijds prima weet wat zij wil en dat allemaal beschreven in de fijne en vergeet vooral niet, grappige schrijfstijl van Jade. Regelmatig zat ik hardop te lachen, wilde ik Effie en Charlie aanmoedigen want ze hadden het best gezellig samen, maar ja, die laatste stap he….

Kortom, een geweldig debuut en ondertussen heeft zij natuurlijk al heel wat meer boeken op haar naam staan, die ik absoluut ook nog ga lezen.

Meer recensies van Ellen