Romantisch body-positivity verhaal

Ellen 05 december 2025
Samen met mijn nichtje was ik naar de boekpresentatie geweest van Kristie in Eindhoven en natuurlijk kocht ik daar haar boek.

Wat een fijn verhaal heeft ze geschreven over Cassie en Ethan. Cassie, auteur, heeft veel succes geboekt met haar debuutroman, waarin zij een curvy hoofdpersoon heeft neergezet. Haar tweede boek is echter heel anders, omdat Cassie zelf in een andere levensfase is beland. Dit keer is het een sport romance en niet al haar lezers zijn hier blij mee. Zelf is ze onzekerder dan ooit en de minder positieve reacties doen haar zelfvertrouwen geen goed.

Cassie volgde tijdens het schrijven het Instagram account van fitfluencer Ethan Green en dit inspireerde haar behoorlijk. Haar literair agent heeft bedacht dat Ethan op de cover komt van haar boek, en Cassie baalt, want Ethan is in real life lang zo leuk niet.
Dan blijkt dat ze ook nog drie weken in elkaars gezelschap moeten doorbrengen tijdens de signeertour door het land. Cassie heeft geen idee hoe ze dit voor elkaar moet zien te krijgen, daar zij naast auteur, ook mantelzorger is voor haar moeder.

Er zitten heerlijke tropes in het boek. Denk aan ‘enemies to lovers,’ ‘forced proximity’ en grumpy/sunshine. De hoeveelheid spice is precies goed; niet te veel, niet te weinig, maar passend in het verhaal.

Wat dit verhaal extra leuk maakt is dat ook Kristie zelf gebruik maakte tijdens het schrijven van Op de voorgrond van een Instagram model, zo vertelde zij tijdens de boekpresentatie. Ze vertelde ook dat dit boek haar meest kwetsbare boek is, omdat Cassie net als zij, auteur is met de onzekerheden die ook zij voelt als zij een nieuw boek lanceert.

Cassie maakt een behoorlijke groei door en het is fijn om daar over te lezen. Het hele verhaal draait om onzekerheden en dat we daar allemaal wel in meer of mindere mate last van hebben. Ja, ook die fitluencer op Insta…
Toch heb ik ook een kanttekening en dat is dat de nadruk wel erg ligt op gezond leven, gezond eten en dat dit wat veel wordt uitgelegd. Dit had iets minder gekund naar mijn mening, maar het past verder wel in dit verhaal en is op zich natuurlijk zeker belangrijk.

Je leest het verhaal vanuit Ethan en vanuit Cassie en daardoor leer je hen beiden beter kennen. Dankzij de luchtige en soepele schrijfstijl van Kristie, de herkenbare emoties bij de hoofdpersonages, alsmede de heerlijke setting, leest dit verhaal als een trein.

Ik heb genoten en kijk uit naar het verhaal van Owen en Charlotte.

Meer recensies van Ellen

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.