Een droom die uit komt

Ellen 25 oktober 2025
Danielle Steel heeft al heel wat boeken op haar naam staan en haar succes is overduidelijk. Het zijn boeken die je even lekker tussendoor kunt lezen, enkel en alleen ter ontspanning. En daar is niks mis mee.

Ik heb dit boek geluisterd en daar vind ik haar boeken erg geschikt voor: niets ingewikkelds, maar gewoon lekker luisteren.

Beauchamp Hall is de titel van een immens populaire tv-serie, die wordt opgenomen op een prachtig landgoed. Hierdoor kunnen de eigenaren van het landgoed hun landgoed behouden, want de tv-serie heeft een aanzuigende werking op het landgoed en op het nabij gelegen dorp. Vele fans van de serie komen die kant op om hun favoriete acteurs live aan het werk te zien en hopend op een klein figurantenrolletje misschien.

Zo ook Winnie uit Michigan. Haar relatie is naar de knoppen, een welverdiende promotie gaat aan haar neus voorbij en ze is het zat, meer dan zat. Ze heeft nog wat spaargeld en besluit richting Beauchamp Hall te gaan. Ze is verzot op de serie, dus dit lijkt haar een mooi doel om even los te komen van alles.

In het dorpje aangekomen voelt ze zich direct in haar element. Ze gaat als runner aan de slag en haar leven neemt een totaal andere wending.

Danielle Steel weet hoe ze romantische verhalen moet schrijven. Dit verhaal is een beetje in de stijl van Downtown Abby en alle dromen van Winnie lijken uit te komen. Zou ze Michigan verruilen voor dit dorpje, waar ze zich zo thuis voelt?

Het verhaal is ingesproken door Karin Douma en haar manier van vertellen past uitstekend bij dit boek, bij de aristocratie, echt of gespeeld op de set van de serie.

Meer recensies van Ellen

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.