Eens in je leven...
Acht dagen is het ontroerende verhaal van Gemma en Boreas die na een ontmoeting in een overvolle metro elkaar maar blijven tegenkomen.
Gemma verblijft al weken bij haar vriendin op de bank, nu zij en haar man (tijdelijk) uit elkaar zijn om uit te zoeken of er nog voldoende is binnen hun relatie om voor te vechten. Ze staat in de metro, na een bezoek aan de notaris in verband met de afwikkeling van haar vaders nalatenschap. Als haringen in een tonnetje, zo vol is het. Gelukkig staat ze vlak bij een best lekker ruikende man, Boreas dus.
Acht dagen.
Er kan heel wat gebeuren in acht dagen.
Gemma en Boreas zien elkaar zoals ze nog niet eerder iemand zagen. Deze acht dagen lijken wel voorbestemd voor hen; ze ontmoeten elkaar keer op keer, eerst bij toeval, later bewust en groeien steeds meer naar elkaar toe.
Het hele verhaal draait om deze ontmoetingen. Chantal van Gastel weet de lezer volledig mee te slepen in hun toenemende gevoelens voor elkaar. Mooi hoe deze acht dagen voelen als bijna een heel leven. Het is romantisch, aangrijpend en sensueel. Er zitten nogal wat spicy scenes in; dit had wat mij betreft wel iets minder gemogen, maar paste wel bij deze acht bijzondere dagen van Gemma en Boreas en de manier waarop hun emoties in sneltreinvaart sterker worden.
Het verhaal heeft iets intiems. Je staat als lezer zo dicht op het verhaal van Gemma en Boreas. Mooi gedaan!
Acht dagen is het eerste deel van een tweeluik en gelukkig verschijnt juni a.s. al het tweede deel, Acht jaar, want wat een plottwist…ik wil weten hoe het verder gaat!!!!