Wat zou jij doen?
Op 4 juli jl. deed Rosemary Hart op Instagram een oproep om mee te doen aan een mini-zomer-blogtour: keuze uit 5 e-books en de voorwaarde dat je in de maand juli een recensie plaatst over jouw gekozen boek. Ik had nog nooit iets van haar gelezen, maar haar boeken wel regelmatig voorbij zien komen. Dit leek mij dus een mooie kans om kennis te maken met haar boeken.
Ik koos voor De Schuld, omdat dat het eerste boek was van de 5. Geen synopsis gelezen, maar gewoon blind erin gestapt. Ik werd ingeloot en ontving het e-book van haar.
In De Schuld maak je kennis met Roos, een jonge vrouw die kunst studeert en daarnaast werkt bij Ma Chérie, een winkel waar je mooie lingerie en andere erotische artikelen kunt komen. Helaas voor haar wordt de winkel overgenomen door twee neven, die al meerdere winkels hebben en eigenaar zijn van MySweetHeart, een online platform.
Als door een ongelukje op het werk voor duizenden euro’s aan lingerie zo de prullenbak in kan, beseft Roos dat ze in de problemen zit. Zij kan het bedrag wat zij verschuldigd is nooit of te nimmer terugbetalen. Dan komen de neven met een voorstel…
Je kunt wel raden hoe dat voorstel er in grote lijnen uitziet, gezien de business waarmee de beide heren zich bezighouden. Toch gaat Roos akkoord; de consequentie zou anders zijn dat ze én een megaschuld heeft én haar baan kwijt zou zijn.
De Schuld is een sensueel, erotisch verhaal over een vrij onschuldige vrouw die kennismaakt met een totaal andere wereld dan de wereld die zij tot dan toe kende. Het verhaal kent een hoog ‘smut-gehalte’ en laat je net als Roos kennis maken met de seksindustrie. Maar er is meer, want naast de erotische verhaallijn zijn er nog twee verhaallijnen. Ik wil hier niet te veel over kwijt, omdat ik dan te veel weggeef.
Wat de personages betreft blijft Roos, ondanks dat zij een prominente rol speelt, vrij vlak. Je leert haar niet echt kennen. Diego, een van de neven, leer je iets beter kennen. Het geheel leest enorm vlot en ondanks dat ik niet zo van de ‘smut’ ben heb ik echt genoten van mijn kennismaking met de schrijfstijl van Rosemary Hart.
Dank je wel voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.
Dank je wel voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.