Tranen voor het weeshuis
Het weeshuis -> Lizzie Page
Dit is het eerste boek in de Shilling Grange Children's Home-serie.
Het leven van Clara Newton is niet precies zoals ze had gewild dat het was gelopen. Ze is ontslagen op haar job, haar Amerikaanse verloofde is omgekomen in de oorlog en haar woonsituatie is ermbarmlijk. Dit verandert allemaal wanneer ze wordt aangenomen als de huismoeder van het Shilling Grange weeshuis. Hoe zwaar kan deze klus zijn? Het zijn toch maar kinderen? Met haar organisatorische vaardigheden en haar oog voor detail zou ze dit weeshuis in een mum van tijd soepel laten draaien. Maar niets is wat het lijkt in het weeshuis, de kinderen staan namelijk niet te springen wanneer Clara de non komt vervangen. Want Clara wordt de zoveelste in de rij. Clara merkt al snel dat ze overweldigd is en klaar wil gewoon stoppen. Maar de woorden van de kinderen over wat er hen allemaal overkwam bij de nonnen doen Clara twijfelen, blijven of vertrekken.
Ik moet toegeven dat ik verliefd werd op dit verhaal . Omdat Clara niks weet over de kinderen houdt ze zelf een dossier bij en hierdoor leer je elk van de kinderen en al hun verschillende persoonlijkheden kennen Het is prachtig om te zien hoe ze ook met elkaar tot hun recht komen.
Er is ook een kleine bonus voor Clara en wat spanning wanneer ze de aandacht van niet één maar twee mannen krijgt. Een daarvan is haar buurman, oorlogsheld Ivor Delaney, die maar al te goed weet hoe het is om in een weeshuis te wonen. Dan andere bewonderaar is Meneer Write een advocaat die Clara een leven laat zien dat zover buiten het leven van het weeshuis staat. Maar net hierdoor krijgt ze te zien hoe mensen de wezen echt bekijken, wat zij van hen denken…
Hoewel Clara een ongeloofelijk lief persoon is is ze ook zo naïf en egoïstisch soms. Haar besef over bepaald zaken komt steeds te laat en vaak is te laat ook echt TE laat.
Kortom een absoluut hartverwarmend boek dat je laat lachen maar ook een traantje laat wegpinken. Ik kijk zo hard uit naar deel 2 van deze serie en hoop dat we er niet te lang zullen moeten op wachten.