Wie schrijft die blijft
Wie schrijft die blijft
Een spannende thriller, geschreven door Heleen van den Hoven. Twaalf schrijvers doen mee aan een schrijfwedstrijd in kasteel Rijnhuizen. Iedereen wil winnen want de hoofdprijs, een uitgeverscontract voor je boek klinkt wel heel aantrekkelijk. Niemand weet wie wat schrijft, want ze schrijven allemaal onder een dierennaam. Konijn, muis, reiger, haas enz.. iedere dag moeten ze een stuk van hun verhaal schrijven en inleveren, en valt er iemand af die het minst goede verhaal heeft geschreven. Jojanneke, Suus, Harold, Ambrose, Barbara, Otto, Gérard, Samantha, Hamide, Felicity, Kristian en Donald beginnen enthousiast aan hun verhaal. Al snel ontstaat er rivaliteit, jaloezie en wrevel tussen de schrijvers. Iedere dag komen Pim de kasteelheer en de vader van Ambrose, en Claudia van de uitgeverij de verhalen ophalen en melden wie er afvalt die dag. Wanneer er rare zaken gebeuren op het kasteel en niemand elkaar nog vertrouwt, en Suus een vreselijke ontdekking doet. Begint het schrijfavontuur wel op een thriller te lijken, er wordt iemand vergiftigd. Een deelnemende schrijfster krijgt een ongeluk als ze het kasteel moet verlaten en overlijd, de vermissing van een andere schrijfster is verdacht. Als er dan ook nog een schrijfster uit het raam van haar kamer valt en verdrinkt lijkt niemand nog veilig te zijn in het kasteel. Wat is er aan de hand en wie is de dader? Wie schrijft, die blijft is spannend tot de laatste bladzijde. Niets is wat het lijkt, het boek heeft een verassend einde. Het is een echte aanrader, ik geef het zeker vier sterren.