Geweldig goed geschreven!

Els Van Haute Els Van Haute
27 mrt 2026

Half his age. Door: Jennete McCurdy.

Dat McCurdy kan schrijven bewees ze al met Ik ben blij dat mijn moeder dood is. Met Half his age toont ze ons dat ze naast een autobiografie ook een geweldige roman kan schrijven.

Vanaf de eerste pagina word je meegesleept door het verhaal van Waldo en haar docent meneer Korgy. Die jawel; dubbel zo oud is al zij. Maar die ook een onweerstaanbare aantrekkingskracht op Waldo uitoefent.

Met veel inzicht in zichzelf én in haar oudere leraar begint Waldo toch een relatie met hem, ondanks het feit dat hij oud en getrouwd is. Iedereen zal zich herkennen in haar hunkering en verlangen, in het overschrijden van haar eigen grenzen en elke rode vlag negeren. Haar moeder is niet in staat om haar de liefde en bevestiging te geven die ze op haar 17 jaar nodig heeft dus zoekt ze die elders…

Naast triest en pijnlijk is dit verhaal ook buitengewoon grappig, spitsvondig, messcherp, vlot geschreven, niet weg te leggen, verslavend, aangrijpend, maatschappijkritisch én doet het je nadenken over jezelf.

McCurdy overtrof zichzelf, zo benieuwd naar wat we nog meer van haar gaan lezen. Ik ben een grote fan!

Meer recensies van Els Van Haute