Advertentie

Hans en Grietje door Xavier Deneux.

Deneux doet het weer: een sprookje zo vereenvoudigen dat het een klein (maar dik) kartonboekje wordt. En dit zonder afbreuk te doen aan dat sprookje, meer nog: door zijn vereenvoudiging wordt het nog mooier. Dat komt natuurlijk ook door de vrolijke, aantrekkelijke illustraties (ook van zijn hand) én zijn ingenieuze, verrassende vormgeving. Waar je wel eens vaker uitsnijdingen ziet in prentenboeken gaat het hier om verdikkingen en verdunningen. Klinkt raar maar is eigenlijk eenvoudig en goed gevonden. Waar op de linker pagina iets opgeleefd wordt, is er in de rechterpagina iets uitgesneden. De vorm is niet hetzelfde en toch past het: knap gedaan.

Dat alles maakt deze Hans en Grietje tot een intellectuele puzzel die gelegd is met de groots mogelijke precisie én waar toch nog het vertelplezier vanaf spat. Ferme aanrader dus.
Een boek voor jong en oud. Om zelf te lezen, voor te lezen, opnieuw te lezen en het staat nog prachtig in je boekenkast ook (ja, het oog wil ook wat in deze Instagram-aanhangende-wereld). Oude klassieker, nieuwe oogappel ;)

Reacties op: Sprookjesachtig mooi!

1
Hansje en Grietje - Xavier Deneux
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker