Advertentie

Het fluwelen konijn. Tekst Margery Williams, illustraties Sarah Massini.

Het fluwelen konijn is een klassieker; het verhaal is voor het eerst verschenen in 1922 en bijna iedereen heeft het wel eens ergens gehoord of gelezen, ik ook.

Maar deze versie is nieuw; in 2016 heeft Massini het geïllustreerd en nu is er ook eindelijk een Nederlandse versie. Een prachtige uitgave, met leeslint én zilverdruk op de rug en cover. Werkelijk wondermooi en klaar om (opnieuw) een klassieker te worden.

Het fluwelen konijn begint als kerstsok-geschenkje en eindigt als…
Het is een mooi, zacht, konijn met lange snorharen en een rood jasje maar je weet hoe dat gaat: er volgen nog geschenkjes en het konijn raakt wat in de vergetelheid. Onderaan de speelgoedkast droomt het er van om ooit Echt te zijn. Heel veel liefde van het kind en een beetje magie zijn misschien wel voldoende…

Williams schreef bijna 100 jaar geleden een verhaal dat nog steeds harten beroert, jonge en oude. En hoewel het al zo oud is voelt het nergens gedateerd aan. De poëtische tekeningen van Massini geven het verhaal nog meer schoonheid en magie. De pagina-vullende illustraties sluiten perfect aan bij de tekst en maken de (voor-)leeservaring nog memorabeler.

Een boek om te koesteren. Een boek als troost, als medicijn tegen de donkere dagen die er aan komen. Misschien iets te groot om in een kerstsok te passen maar onder de kerstboom is ongetwijfeld nog plaats.

Reacties op: Prachtig!

2
Het fluwelen konijn - Margery Williams
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker