Advertentie

Taart ende Koeck. Ouderwets lekker bakboek. 100% vegan. Door Maartje Borst.

Ik moet eerst even iets bekennen: ik ben dol op kookboeken, ik heb er best veel, maar ik maak er weinig uit. Omdat het me te moeilijk lijkt of omdat ik geen blender heb of omdat je veel te veel rare ingrediënten nodig hebt of…

Heel soms komt er een boek voorbij waar ik echt goesting van krijg. Niet enkel om het te lezen maar ook om er dingen uit te maken. De schrijver geeft me genoeg vertrouwen om er zelf aan te beginnen. Yvette van Boven kan dat, Lisette Kreischer kan dat én Maartje Borst kan dat dus ook.

Lisette is trouwens een goede vriendin van Maartje én ze nam de fotografie voor Taart ende Koeck voor haar rekening. En dat zie je, wat ik tof vind want ik hou van die warme, gezellige sfeer.

Maartje is al 6 jaar de eigenares van Koffie ende Koeck te Amsterdam, onder andere beroemd om hun high teas. Daar eens gaan eten staat vanaf nu op mijn verlanglijstje!

De recepten in dit kookboek zijn duidelijk, zonder te veel rare ingrediënten en je hebt geen speciale toestellen nodig. Naast oogstrelende foto’s zijn sommige recepten gevisualiseerd door middel van leuke tekeningen. Dit is dus een boek om uren in te verdwalen, met kwijl in je mond.

Vegan gebak is vaak nogal hip en trendy. Tof, maar ik eet bewust, uit eerbied voor de dieren en niet omdat ik niet graag eet. Ik wil ook ‘gewoon’ advocaat kunnen eten, of chocomousse, banoffee en speculaas. En dan heb ik het nog niet over appelflappen, spinazietaart, bananenbrood en ontbijtkoek. Waarvan de recepten dus allemaal te vinden zijn in deze nieuwe bijbel!

Er is maar één nadeel aan dit boek: je weet niet waar eerst te beginnen. En oh ja, nog één mini nadeel: je lijn gaat er aan. Maar je gaat wel gelukkig zijn en de dieren ook. Win-win!

Reacties op: Hemels!

1
Taart ende Koeck - Maartje Borst
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners