Advertentie

Undercover een alom bekende tv serie. Een serie die goed beviel. Dat maakte zeker nieuwsgierig naar het boek. Het boek is zeker net zo pakkend als de serie, misschien zelfs nog wel beter. In het boek volgen we Bob Lemmens bij een undercover actie om witwaspraktijken in kaart te brengen. Wat volgt, is een spannend verhaal dat je helemaal opslokt. Je kunt het boek niet meer wegleggen. Je wilt weten hoe dit af gaat lopen.

Het boek is gebaseerd op de serie. En toch staat het verhaal op zichzelf. Gewaagde keuze van de auteur. Een keuze die goed is uitgevallen. Ga er maar aanstaan.. Een populaire serie en van daaruit zelf een nieuw verhaal neerzetten. Wel met een bekende hoofdpersonage, Bob Lemmens, die zeer levendig wordt neergezet in het boek. Je voelt en leeft met hem mee. Als lezer hoop je dat Bob het allemaal tot een goed einde zal brengen. Het spannings- gehalte is van een hoog niveau en dat blijft gedurende het hele boek zo. Nergens verslapt het. Op het einde wordt het pas allemaal duidelijk.

De omgeving komt ook zeer beeldend over, je waant in het schone Limburg. De witwaspraktijken worden ook goed gebracht. Je verbaast je er over welke geld bedragen daar in omgaan. Alsof het niets is. De bende waarin Bob undercover is, deinst nergens van terug. Het geweld is dan ook niet misselijk. Daar moet je wel even tegen kunnen. Het boek leest vlot, dat komt door het al eerdere genoemde spannende verhaal, maar ook door de vlotte schrijfstijl van de auteur. Het Vlaams zal voor sommige lezers waarschijnlijk even wennen zijn. Maar dat heeft toch ook wel weer iets.

Samengevat : Een boek, bekend van een tv serie, maar met een totaal nieuw verhaal. Zeker een goed verhaal, die het zelfs waard is om als seizoen drie van de serie verfilmd te worden. Een juiste dosis spanningsgehalte, die de lezer van begin tot het einde weet te boeien. Dit smaakt zeker naar meer van Bob Lemmens in boekvorm.

Reacties op: Goede Thriller

33
Alles of niets - Hugo Luijten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners