Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
DnHugo Auteur

Hebban-auteur


30 lezers volgen deze auteur

Hugo Luijten

Artikelen 3 Newsroom 1 Spots 1

Hugo Luijten begon zijn carrière in het onderwijs. Sinds 2016 is hij fulltime schrijver. Hij publiceert geregeld over geschiedenis, heemkunde en dialecten. Ook schreef hij columns en opinieartikelen voor De Morgen, Dagblad de Limburger, Het Parool en Apache.be. Voor de rtv-zender L1 maakt hij tweewekelijkse radiobijdragen en hij werkte mee aan het programma 'Theater van het Sentiment' van kro-ncrv. In 2015 debuteerde hij met de verhalenbundel Baby C. In 2017 volgde zijn romandebuut bij Overamstel Uitgevers met de oorlogsroman 'Offer voor een verloren zaak'. Het verhaal is deels gebaseerd op waargebeurde feiten uit de familiegeschiedenis van Luijten zelf, die ontdekte dat een voorvader in 1914 sneuvelde in Duitse legerdienst. Zijn eerste thriller Verast (Lannoo) verscheen in 2018. Deze 'Cools-reeks' werd in respectievelijk 2019 en 2020 voortgezet met 'De Brexitmoorden' en 'Het jaar van de Slang,'. In september 2020 verscheen ‘Undercover – Alles of niks’, een nieuwe verhaallijn in boekvorm bij de populaire tv-reeks Undercover op VRT en Netflix. Het boek werd in 2021 vervolgd Undercover – Ramkraak. Juni 2022 ging het spektakel-openluchtspel 'Zwarte Grens' in première, dat hij schreef in opdracht van het Limburgse dorp Neer. Ook in juni 2022 verscheen zijn thriller Het bloed van de zwaan. Ook dit verhaal baseerde Luijten op echte gebeurtenissen rond de Düsseldorfse seriemoordenaar Peter Kürten in 1929. Het verhaal is het eerste in een thrillerreeks rond historische seriemoordenaars. In 2021 werd zijn boek Undercover- Alles of niks genomineerd voor de Gouden Strop 2021. Die won hij niet, wel won hij met zijn kortverhaal Handbagage de Zilveren Strop 2021.

Nieuwste boek

Meer over Hugo Luijten

Hebban Adventskalender 2021 | Dag 23
23 december 2021 26 reacties
  Meer artikelen

Hebban Newsroom

Stem op jouw favoriete Proza Pitch
01 mei 2017 Hebban & Barts Boekenclub
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Series in de kijker
13 augustus 2023 89 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Hugo Luijten