Advertentie

De gezellige dikzak op dieet, toen ik het onder handen kreeg was de eerste gedachte meteen van “Nee he weer een dieet boek …”. Maar na de achterflap gelezen te hebben toch wel nieuwsgierig geworden naar de inhoud van het boek. Dit boek zou anders zijn en het is inderdaad anders. Ik heb het boek in één stuk uitgelezen.

In dit boek nu niet eens aanbevelingen van dure en vaak nutteloze diëten, maar een eigen verhaal van iemand die leed aan overgewicht en dan de knop omgooit. Zijn eetgewoontes aanpast, niet met repen en shakes, maar gewoon het minderen en vooral het achterwege laten van suikers. Klinkt allemaal heel eenvoudig, maar natuurlijk is dat in de praktijk anders. Alleen met laten staan kom je er niet, je zult toch ook wilskracht en volharding moeten hebben. Dat bleek de Auteur zeker te hebben. Een goede motivatie voor eenieder die in het nieuwe jaar weer met de afslank voornemens zit.

De strijd tegen de kilo’s en het slagen van zijn missie daar gaat het boek over. De obstakels en die zijn er vele, de vooroordelen over te dikke mensen, het komt allemaal aan bod. Dit op een luchtige, humorvolle manier geschreven. Daarnaast is het wetenschappelijk goed onderbouwd met bijvoorbeeld zijn eigen DNA wat onderzocht is. Goede uitleg wordt daarover gegeven.

De Auteur is zeer openhartig over zijn eigen overwicht probleem. Hij beschrijft het zonder schaamte. Het is zo als het is. Tevens is wat hij beschrijft heel herkenbaar. Zijn strijd tegen de kilo’s gaat echt niet vanzelf. Terugval en de beruchte feestmaand, ja wie kent dat nu niet? Het is een bijzonder inspirerend boek voor mensen met overgewicht, maar ook voor mensen die lekker slank zijn. Deze groep zal dan begrijpen dat niet iedere dikzak zich vol vreet, maar dat er meerdere oorzaken kunnen zijn.

Samengevat : Een inspirerend en humorvolle boek over de succesvolle strijd in dit geval tegen de kilo’s. Boek is absoluut een aanrader!

Reacties op: Inspirerend

2
De gezellige dikzak op dieet - Wouter Cornet
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker