Advertentie

Gevangen in dilemma’s vertelt aan de ene kant het verhaal van Rafaely en Sharina, afkomstig uit Venezuela. Een land waar het economisch zwaar is. Op zoek naar een beter leven maken ze de overtocht naar Curaçao, een toch niet zonder gevaar. Het overleven op Curaçao is al ook niet gemakkelijk. De ander kant van het verhaal draait om Chris en zijn familie. Chris wil carrière maken bij de marine en gaat het avontuur aan. Zijn missie wordt overzee. Daar krijgt Chris het goed voor zijn kiezen. De gevaren en gruwelijkheden van zijn werk en dan nog de privé zaken die plotseling op zijn schouders rusten. Gevangen in dilemma’s, welke keuze maak je, als je al iets te kiezen zou hebben?

Een boek dat je weet te pakken van het begin tot het eind. De hoofdstukken zijn niet al te lang en het schakelen tussen de twee verhaallijnen ( die op het einde enigszins samen komen) verloopt ook vlot. De thema’s die voorbij komen zijn actueel : De slechte leefomstandigheden in Venezuela, de mensensmokkel/ handel, drugshandel. Je merkt dat de auteur uit ervaring schrijft. Norman Jansen is werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee en is expert mensenhandel en mensensmokkel. Het wordt allemaal zo levensecht beschreven alsof je als lezer aan de zijlijn staat mee te kijken.

Samengevat : Een boek waarin fictie met non-fictie gemixt is. Het verhaal is namelijk gebaseerd op waargebeurde feiten. Het spanningsniveau is van begin tot het einde goed te noemen. De auteur weet met zijn schrijfwijze en kennis de aandacht van de lezer goed vast te houden. Een boek met actuele thema’s en problemen. Na het lezen van het boek ga anders tegen de omstandigheden van de lokale bevolking van Curaçao aankijken. Keuzes maken.. Soms heb je geen keuze en doe je van alles om te overleven met alle gevolgen van dien…

Reacties op: Actueel

9
Gevangen in dilemma's - Norman Jansen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners