Advertentie

Dit is het bijzondere verhaal over een grote Schotse man die langs de kant van de weg een uitgehongerde kitten vindt en haar meeneemt op zijn fietstocht rond de wereld. Ja die grote Schotse man is een man met een klein zorgzaam hartje. Dat is iets wat doorheen het boek goed duidelijk wordt. Nala wind deze stoere man totaal om haar kattenpootje.

Toen Dean Nicholson, in 2018 zijn tocht over de hele wereld maakte, had hij geen idee waar hij heen zou gaan. Nadat zijn vriend Ricky Dean had verlaten moest hij alleen verder reizen. Het was zijn reis door Bosnië die alles voor hem veranderde. Het kleine verlaten katje aan de kant van de weg dat Dean Nala noemde (van de Lion King) zou zijn geweldige metgezel, beste vriend en geweten worden. De niet veel zeggende aanwezigheid van Dean op Instagram steeg plotseling tot honderdduizenden volgers. De video’s die hij op Nala toevoegde, hun reis werd goed bekeken, de vrienden die hij en Nala maakten terwijl ze reisden, veranderden hun leven.

Hun verhaal is hartverwarmend, aangrijpend, verbazingwekkend en ontroerend. Samen in goede en slechte tijden steunend en bouwend op elkaar. Want die waren er natuurlijk ook tijdens zo een reis rond de wereld. Het gaat niet altijd van een leien dakje. Dit boek is veel meer dan alleen schattige plaatjes (hoewel er zeker genoeg in staan), want het vertelt Dean’s verhaal over waarom hij überhaupt op reis ging, wat hij gaandeweg heeft geleerd, wie hij heeft ontmoet, wat hij heeft gezien, en hoe Nala letterlijk zijn leven heeft veranderd.

Het boek is deels een reisverslag, deels een schattig kattenverhaal, met een mix milieu- en dierenbewustzijn, met belangrijke levenslessen en innerlijke groei. Het boek leest prettig wat weer komt door de aangename schrijfwijze. Dat maakt dat het boek moeilijk weg te leggen is en het snel uit is. Jammer want je wilt meer van hun reis en samen zijn weten. Maar wie weet… Door de covid konden Dean en Nala niet echt verder reizen.. Laten we hopen dat zodra het weer kan het boek ook een vervolg krijgt. Tot die tijd : geniet van dit boek en van Nala op de social media.

Reacties op: Hartverwarmend

7
Nala's wereld - Dean Nicholson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners