Een sterk vrouwelijk hoofdpersoon.
Voor de blogtour las ik ‘”Hoeder’” van Mirjam Boers. Het tweede deel in de serie De sage van Siliah.
Erg handig om te starten met een terugblik naar het eerste deel. Zo zit je meteen weer in het verhaal en dit zorgt voor een mooie brug naar de start van deel 2.
Het verhaal gaat over Siliah, een jonge vrouw die na een heftige confrontatie haar plek probeert te vinden in een wereld vol dreiging en politieke onrust. Terwijl ze worstelt met haar verleden, speelt ze een belangrijke rol in een voorspelling die het lot van haar rijk kan veranderen.
De schrijfstijl van Mirjam is echt heerlijk beeldend. Ze weet de emoties en sfeer zo neer te zetten, dat ik als lezer echt kon meeleven met Siliah. Ze zette wat mij betreft hiermee een vastberaden hoofdpersoon neer. De middeleeuwse setting, de strijd om vrijheid en Siliah als sterk hoofdpersonage maken het verhaal spannend. De afwisseling tussen actie en dialoog biedt een prettige dynamiek, al had het tempo op sommige momenten iets hoger mogen liggen."
‘”Hoeder’” is een perfect slot van Siliah’s verhaal. Je kunt zeggen dat het boek leest als een film, met sterke beelden en krachtige momenten. Dit is echt een boek voor liefhebbers van fantasy met diepgang en een sterk vrouwelijk hoofdpersoon.